Confidenţialitate

Dan Barna: Drulă este și omul cu ranga, dar și competent și consistent profesional și moral. Resping ideea că eu l-aș controla | VIDEO

Dan Barna a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea Piața Victoriei la Europa FM. Dan Barna a explicat ce așteptări are de la Cătălin Drulă, președintele interimar al USR. Barna îl apreciază pe Cătălin Drulă, afirmând că este „un om care a crescut spectaculos din punct de vedere politic, dar cu consistență profesională foarte importantă”.

„Domnul Drulă este și omul cu ranga, dar este și persoana competentă și consistentă și profesional, și moral, dar și din punct de vedere al valorilor astfel încât să poată să ducă un partid atât de complex cum e USR-ul pentru că acest USR, USR PLUS în sensul larg – ca să nu fie niciun fel de echivoc – este un partid complicat tocmai prin faptul că sunt multe voințe , ne adună împreună niște valori – valorile acestea de Românie europeană, de Românie a principiilor, de Românie a antreprenoriatului, de Românie a proprietății private, de susținere a familiei, a statului astfel încât să nu mai ai mereu perspectiva <<Îmi cresc copiii pentru a-și alege în ce țară să plece>>”, a spus Dan Barna la Europa FM.

„Pentru a conduce un astfel de partid este nevoie de o persoană consistentă. Și Cătălin Drulă este exact o astfel de persoană. Poate să fie ferm atunci când este necesar – de exemplu, cu ranga – cu episodul care a contat foarte mult în percepția publică prin care a abordat una din mafiile foarte cunoscute din statul român; mafia de la metrou, a lui Rădoi, era un lucru pe care îl știau și adolescenții, nu era niciun mister. Faptul că a înfruntat acea bătălie și a câștigat-o, că are energia să poarte astfel de bătălii. În egală măsură, a coordonat Ministerul Transporturilor și a dat drumul foarte multor proiecte și foarte multor proceduri necesare pentru ca banii din PNRR – resursa aceasta fabuloasă de dezvoltare pe care o avem – să poată să fie absorbiți și să avem cale ferată funcțională, trenuri mai bune, mai curate, lucrările pe autostrăzi – Autostrada Moldovei – și toate celelalte să se întâmple”, a adăugat Cătălin Drulă.

„Despre Cătălin Drulă nu se poate vorbi în termeni monocromatici – e omul cu ranga, e omul care a scris coduri de calculator sau alte elemente – este un om care a crescut spectaculos din punct de vedere politic, dar cu consistență profesională foarte importantă”, a mai spus Cătălin Drulă.

Dan Barna: Resping ideea că eu l-aș controla pe Cătălin Drulă

„Această informație nu este reală. Mă rog, suspiciune… Am văzut că este rostogolită în spațiul public, dar decizia de a se retrage din lupta aceasta pe care USR o duce din opoziția deloc simplă și complicată, decizia de a se retrage și de a demisiona i-a aparținut lui Dacian Cioloș.

Adică a fost o decizie pe care n-am dorit-o pentru că după congresul în care colegii mei au decis că Dacian Cioloș trebuie să ducă mai departe acest proiect, din primul moment în care a apărut pe ecran rezultatul, am fost foarte fair, l-am felicitat pe Dacian, i-am urat succes și în toate aceste patru luni nu a fost nici măcar o singură decizie de un proiect despre USR, despre ce ar trebui să facem pentru cetățeni, pentru țară, pe care s-o fi blocat Biroul Național sau împotriva căreia să fi votat și asta cred că spune foarte multe pentru că ar fi fost foarte bine ca în timp de doi ani, așa cum a anunțat, să fi dus mai departe acest proiect.

Din păcate, repet, a decis să se retragă. Nu se pune problema că am luat eu partidul înapoi pentru că am spus de atunci că fiecare om contează în această organizație. Cine este lider trebuie să-și asume capacitatea de a duce mai departe acest proiect și de a ne trage după el. Am sperat să fie Dacian. Nu s-a întâmplat lucrul acesta. Este Cătălin Drulă și resping ideea că eu l-aș controla pe Cătălin Drulă pentru că nu e cazul, nici pe departe. Este un om foarte puternic și asumat în propriile decizii”, a mai spus Dan Barna la Europa FM.

Puteți urmări mai jos întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Ioana Ene Dogioiu și Dan Barna

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cătălin Drulă, lider interimar USR: „Zilele confortului în coaliție s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere” | VIDEO

Autor: Carmen Zanfir