Confidenţialitate

Cătălin Drulă, lider interimar USR: „Zilele confortului în coaliție s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere” | VIDEO

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a organizat, marți, o conferință de presă, pentru a vorbi despre viitorul Uniunii Salvați România, după ce cu o zi în urmă Dacian Cioloș a anunțat că se retrage de la conducerea partidului:

„Avem datoria să continuăm acest proiect. USR continuă să fie un reper de transparență și deschidere pe scena publică din România, iar faptul că ați putut vedea toți dezbaterile de idei din patidul nostru este un motiv de mândrie. (…) Am mare încredere în viitorul acestui partid. În perioada următoare prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici ca înainte.”

Președintele interimar al USR a mai spus că partidul său  va face opoziție cu adevărat:

„Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării. Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră. Vom avea chiar pentru agenții, pentru instituții astfel de echipe și care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare.”

Cătălin Drulă spune că nu va renunța la interimat până când nu va fi ales un nou președinte al Uniunii Salvați România:

„Eu sunt președinte interimar în acest moment, nu o să-mi dau funcția din această funcție pentru că am o responsabilitate față de această funcție. (…) Îmi asum acest rol pentru a duce acest proiect înainte.”

„Asta depinde de dumnealui, poziția pe care și-o dorește, dar eu sunt convins că va vrea în continuare să contribuie la acest proiect.” – despre Cioloș

În prima conferință de la preluarea mandatului interimar, Drulă a mai spus că zilele coaliției de guvernare sunt numărate:

„Vom munci uniți ca să oferim României alternativa pe care o merită. Zilele confortului în coaliția aceasta disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliția Contra Firii are zilele numărate!”

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Captură video Facebook / USR PLUS

Citește și: Ministrul Energiei va depune plângere penală împotriva liderului AUR, după scandalul din Parlament | AUDIO