Confidenţialitate

Damian Drăghici lansează “Marea Unire: 100 de ani, 100 de piese”

Artiștii par să se întreacă pe 24 ianuarie în lansarea de proiecte legate de Unire. După ce Cargo a lansat miercuri dimineață piesa-manifest “Românie, te strig!”, acum a venit timpul unui alt artist să anunțe un poriect muzical construit în jurul Centenarului Unirii.

La 159 ani de la Mica Unire, Damian Drăghici anunță lansarea unui proiect muzical ce se desfășoară pe durata întregului an și care se va încheia pe 1 Decembrie.

Proiectul “Marea Unire: 100 de ani, 100 de piese” reunește legende ale muzicii românești, generații și genuri muzicale diferite, de la muzică ușoară, romanță și muzică lăutărească, până la piese dance și sunete contemporane.

“Istoria noastră, a românilor, este, de fapt și istoria noastra culturală și, mai ales, cea muzicală. Ne ia ani de zile în școală, de la clasa I și până la terminarea facultății să învățăm, să studiem și să memorăm date și fapte istorice. Și totuși, ne este mult mai ușor să comunicăm oricând și oriunde prin muzică și să ținem minte, fără să ne dăm seama, orice melodie românească cunoscută, orice șlagăr”, declară Damian Drăghici.