Confidenţialitate

DÂMBOVIȚA: Un nou focar de COVID-19, într-un centru pentru vârstnici

Un număr de 41 de persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, Dâmbovița, au fost depistate cu COVID-19, a anunțat președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila.

„Pe data de 10 aprilie, soţul unei colege a făcut febră musculară şi frisoane. A solicitat sprijinul ambulanţei şi a fost dus la Spitalul Judeţan din Târgovişte. I s-a făcut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a ieşti pozitiv. Am solicitat DSP testarea soţiei care lucra în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice şi a ieşti şi acaesta pozitivă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru Mediafax.

Angajata, fără să aibă simptome şi-a îmbolnăvit colegii şi persoanele pe care le îngrijea.

„Din fericire toți cei confirmaţi cu COVID-19 sunt asimtomatici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Centrul a fost dezinfectat dar autortiăţile locale iau în considerare sporirea măsurilor de protecţie.

„Ar fi ideal să putem să testăm tot persoanalul de câte ori intră în tură, adică o data la două săptămâni”, a mai spus Sorin Stoica şeful DSP.