Confidenţialitate

Dâmboviţa: Un bărbat diagnosticat cu gripă a murit

Un bărbat de 78 de ani diagnosticat cu gripă şi internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Târgovişte a murit, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, Sorin Stoica, pentru Agerpres.

Conform sursei citate, de la începutul anului au fost înregistrate, la nivelul judeţului, 11 cazuri de gripă.

„Au fost confirmate de către Laboratorul Institutului Cantacuzino şi cinci cazuri de gripă (în perioada 29 ianuarie- 4 februarie- n. r.), din care patru cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani, iar o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

În perioada 29 ianuarie- 4 februarie, a crescut numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii de la 600 la aproape 800.

Conform datelor DSP, s-au înregistrat, în perioada 29 ianuarie- 4 februarie, 895 de viroze respiratorii, iar dintre acestea 774 au fost cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 16 internări şi 121 au fost pneumonii, cu şase cazuri internate.