DÂMBOVIȚA: Cinci persoane din Sri Lanka, testate pozitiv cu coronavirus

DSP Dâmbovița anunță că, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de infecție cu COVID-19, după ce cinci cazuri au fost confirmate până la acest moment, toţi fiind migranți din Sri Lanka.

„De la debutul pandemiei şi până în data de 4 mai 2020, în judeţul Dâmboviţa au fost efectuate 1.019 testări, din care 112 cazuri au fost confirmate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate şi externate, 73 sunt sub strictă supraveghere medicală, iar șapte persoane au decedat, ultimul deces înregistrându-se astăzi (luni – n.red.). Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 90 de ani, rezidentă a Centrului pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice Răcari şi care prezenta multiple comorbidităţi.

Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu 5 cazuri confirmate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor”, anunță DSP Dâmbovița.

DSP Dâmboviţa a sancţionat societatea comercială respectivă cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încît să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS