DÂMBOVIȚA: Angajate ale unui abator, infectate cu noul coronavirus

Două angajate ale unui abator de păsări din Crevedia, au fost confirmate cu noul coronavirus.

72 de contacţi direcţi ai acestora au fost izolaţi la adresa de reşedinţă pentru 14 zile, anunță Direcție de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„Referitor la apariţia unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări: în seara zilei de 25 mai 2020, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa i-au fost transmise buletinele de analiză care confirmau prezenţa virusului SARS-CoV-2 la două persoane de sex feminin, de naţionalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăţi comerciale”, precizează DSP Dâmboviţa.

A fost începută ancheta epidemiologică şi s-a efectuat şi un control igienico-sanitar la firma unde lucrau cele două vietnameze.

DSP Dâmboviţa susţine că la abator au fost respectate regulile igienico-sanitare, dar au existat neconformităţi în ceea ce priveşte spaţiile de cazare ale angajaţilor.

„Conform opiniei specialiştilor DSP Dâmboviţa, acest lucru a favorizat răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, conform HG 857/2011. În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate, din care trei de la locul de muncă şi 69 din spaţiul de cazare. Pentru aceştia s-a dispus măsura izolării la adresa de reşedinţă pentru o perioadă de 14 zile, cu monitorizare medicală”, mai anunţă DSP Dâmboviţa.

De asemenea, s-au dezinfectat spaţiile de cazare, de lucru şi anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au luat măsuri pentru întocmirea, implementarea şi respectarea unor proceduri privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS