Dacian Cioloș a trimis Președinției nominalizarea lui Vlad Voiculescu pentru funcția de Ministru al Sănătății

Ceremonia de depunere a jurământului ar urma să aibă loc vineri, potrivit unor surse guvernamentale.

Implicat în mai multe proiecte sociale, Vlad Voiculescu a iniţiat aşa-numita ”reţea a citostaticelor”, alcătuită din voluntari care – timp de mai mulţi ani – au adus din străinătate medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, și care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

Portofoliul Sănătății a ramas vacant în urma demisiei lui Patriciu Achimaș Cadariu, în plin scandal al dezinfectanților diluați.

De atunci, interimatul a fost asigurat de prim ministru.

Iată ce-a declarat aseară premierul Dacian Cioloș, într-o emisiune la Realitatea TV.

Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, (…) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia (…), aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

   Dacian Cioloș a mai spus la Realitatea TV că va continua să urmarească reforma în domeniu sănătății și după ce noul ministru va prelua funcția.

  Pe de altă parte, șeful guvernului a declarat că nu a primit informații de la SRI despre Hexi Pharma decât după ce a preluat mandatul de Ministru al Sănătății, ca interimar.

Direct la Hexi Pharma am avut câteva informaţii acuma, în ultima perioada. Nu am primit eu direct, am văzut că ministrul Sănătăţii a avut mai multe informări legate de acest subiect. Au fost câteva informări, nu neapărat legat de Hexi Pharma, cât legat de sistemul de sănătate în general şi au fost unele informări legat de nosocomiale. Eu am primit acum, de când mi-am asumat acest interimat, am solicitat de la SRI şi am primit o sinteză a unor informaţii pe care dânşii le-au avut în această ultimă perioadă, dar am solicitat şi corpului meu de control să culeagă anumite informaţii, să verifice anumite informaţii şi sper eu ca în câteva săptămâni să am un prim raport de etapă vizavi de ceea ce s-a constatat”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.


  Joi, procurorii de la Parchetul General și polițiștii au făcut noi percheziții în dosarul Hexi Pharma.

Au ridicat noi documente de la depozitul din Mogoșoaia al firmei, de la spitale din București și de la sediul RENAR, singura asociație care poate acredita laboratoarele de analize medicale și care poate certifica produse.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS