Cutremure în Vrancea și Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţă, la ora locală 2.17, în judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 109 kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Odobeşti (30 km), Panciu (35 km), Focşani (43 km), Râmnicu Sărat (46 km) şi Mărăşeşti (48 km), notează Agerpres.

Cutremurul de miercuri dimineaţă este primul produs în luna decembrie, în România. În noiembrie, s-au înregistrat 29 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,7 pe Richter.

Un seism, de 3,8 grade, s-a produs  miercuri dimineaţa și în judeţul Buzău, fiind al doilea seism înregistrat în interval de aproape şase ore în țară, după cel din județul Vrancea.  Datele NFP arată că seismul s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS