Cutremur puternic în zona seismică Vrancea, resimțit în mai multe orașe

ACTUALIZARE: DSU anunță că, până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube. ISU București-Ilfov anunță că ”În acest moment, nu sunt înregistrate efecte ale cutremurului și efectuăm o verificare a integrității cladirilor din zona Centrului Istoric”.

Un nou cutremur a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, la ora 14:52:44, cu magnitudinea de 4.5 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140km, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut epicentrul în județul Buzău.

Este unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate în România în ultimele luni. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli. Un alt cutremur cu magnitudinea peste 4 pe scara Richter s-a produs vineri.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km) și Slănic(47km).

Site-ul infp.ro s-a blocat imediat după producerea seismului, din cauza celor care au încercat să intre pentru a afla detalii despre acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS