Cutremur de 7,2 pe Richter în Mexic

Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,2 pe Richter, produs vineri seară la ora locală 17.39. Sesimul care a durat aproximativ un minut este al treilea cel mai puternic care a lovit Mexicul în ultimele şase luni.

Cutremurul a fost urmat, până la ora acestei știri, de 194 de replici, potrivit centrului local de seismologie.

În Mexico City, populația a fost alarmată că urmează un cutremur puternic printr-o alarmă care a fost declanșată cu 72 de secunde înainte să fie simțite undele seismice, a precizat Miguel Angel Mancera într-o declarație pentru presa internațională.

Cutremurul s-a produs la 24,6 de kilometri adâncime şi a avut epicentrul la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de așezarea rurală Oaxaca, una dintre cele mai afectate. Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a convocat Comitetul Naţional pentru Situații de Urgenţă.

După aproximativ o oră de la seismul de 7,2 a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea 5,8, cu epicentrul la 35,5 kilometri est-sud-est de Pinotepa Nacional şi la 145 de kilometru sud-vest de Oaxaca.

Aproape un milion de locuințe au rămas fără electricitate în urma cutremurului. Până la această oră sunt anunțate doar pagube materiale însemnate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS