Cutiile negre ale avionului de pasageri doborât în ​​Iran vor fi trimise în Ucraina pentru analiză

Cele două cutii negre ale avionului de pasageri ucrainean, doborât pe 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, vor fi trimise la Kiev, a declarat un oficial din cadrul autorității aviatice iraniene.

Autoritățile iraniene sunt de asemenea pregătite să permită experților din Franța, Canada și Statele Unite să examineze datele din cutiile negre, precizează presa iraniană.

„Cu ajutorul expertizei unor țări, ca Franța, Canada și America, vom încerca să citim înregistratorul de date de zbor la Kiev”, a declarat un director al Organizației pentru Aviație Civilă din Iran.

„Dacă acest efort nu reușește, cutiile vor fi trimise în Franța”, a precizat oficialul, care a subliniat că înregistratoarele nu vor fi citite în Iran.

Justin Trudeau, premierul Canadei a cerut vineri Iranului să trimită cutiile negre în Franța, pentru a fi analizate.

„Iranul nu are nivelul de expertiză tehnică sau, mai ales, echipamentul necesar pentru a putea analiza rapid aceste cutii negre deteriorate”, a afirmat premierul Canadei, țară de unde proveneau 57 din victimele dezastrului aerian de lângă Teheran.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion care zbura de la Teheran spre Kiev au murit, după ce aeronava a fost doborâtă de rachetele armatei iraniene.

Autorităţile de la Teheran au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS