Confidenţialitate

Custodele Coroanei, Margareta a României, despre amintirile sale cu prințul Philip | AUDIO

Amintiri foarte frumoase toată viața. Așa și-l amintește Majestatea Sa Margareta pe ASR Principele Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, care a decedat vinerea trecută. La rândul său, ASR Principele Radu spune că activitatea caritabilă a actualei generații a Familiei Regale din România este inspirată de Regina Elisabeta a II-a și soțul el.
Declarațiile au fost făcute la Arad, unde Majestatea Sa a vizitat Crucea Roșie și a inaugurat o secție de spital modernizată după principii mai puțin obișnuite în România.

”El și cu bunica mea sunt rude. M-a inspirat și pentru acest tip de muncă, la Crucea Roșie și Duke of Edinburgh Award, și tot felul de lucruri. Evident, a fost un mentor. Am amintiri frumoase, de copilărie și când am fost mai tânără și de acum, când m-am implicat mai mult în Duke of Edinburgh Award, care este cu tot felul de proiecte pentru tineri. Am amintiri foarte frumoase”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ASR Principele Philip, care a decedat la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat sâmbătă cu începere de la ora 17, ora, României, în capela St George, în cadrul unei ceremonii restrânse la care vor participa 30 de persoane. Vor fi asigurate toate măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus stabilite decărtre Guvernul britanic, ceea ce înseamnă că toți cei prezenți, inclusiv Regina Elisabeta a II-a, vor purta măști de protecție.

  • Ciprian Boițiu