Curtea de Argeș: Ceremonia de înhumare a reginei Ana va începe cu întârziere

Mii de oameni au ieşit pe întreg traseul pe care il va parcurge convoiul mortuar în drumul spre catedrala regală de la Curtea de Argeş, acolo unde regina Ana îşi va dormi somnul de veci.

La Curtea de Argeş, întreg bulevardul Basarabilor, bulevard care străbate oraşul de la un capăt la altul şi care duce direct la Catedrala Regală, este ocupat de oameni care poartă în mâini tablouri cu regele Mihai şi regina Ana, steagul Romaniei cu însemnele monarhiei sau pur si simplu flori. Sunt circa 2.000 de oameni care vor să îşi ia rămas bun de la regină.

În curtea Catedralei Regale, până la sosirea convoiul mortuar, un sobor de preoţi a ţinut slujbe specifice unui astfel de moment.

Va începe cu o întârziere de câteva zeci de minute slujba de înhumare care este oficiată de de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului, în prezența Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de București.

După slujbă va avea loc ceremonia de înhumare la care vor participa doar membrii familiei regale. În următoarele 7 zile, Catedrala Regală din Curtea de Argeş va fi închisă vizitatorilor. În oraşul regal, autorităţile locale au decretat 3 zile de doliu şi au fost anulate toate manifestările culturale şi artistice ce urmau să aibă loc în acestă perioadă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS