Curtea de Argeș: Aproape 10.000 de oameni au participat la funeraliile reginei Ana

Slujba de înmormântare a Reginei Ana a reunit, la Curtea de Argeș, aproape 10.000 de persoane, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Slujba de înmormântare în rit ortodox a fost oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului, în prezența arhiepiscopului Ioan Robu, mitropolit Romano-Catolic de București.

Convoiul funerar în care s-a aflat trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost primit la intrarea pe bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş în aplauzele miilor de oameni care au sosit din toate colţurile tării pentru a fi alături de regină pe ultiumul său drum şi în suntelul clopotelor celor 13 bisericii din Curtea de Argeş care au bătut simultan.

Sicriul a fost purtat pe braţe de 8 militari ai regimentului de gardă “Mihai Viteazul” şi depus pe catafalc.

Regina Ana a fost înhumată în noua Catedrală Regală de la Curtea de Argeş, iar pe mormântul său a fost depusă o piatră funerară pe care scrie simplu “Ana”.

În semn de respect pentru regină, autorităţile din Curtea de Argeş au decretat 3 zile de doliu şi au anulat toate manifestările culturale şi artistice ce urmau să aibă loc în aceste zile.

Pe lângă miile de oameni simpli, la ceremonia de înhumare au participat familiile imperiale ale Austriei, Germaniei, Rusiei, Olandei, Belgiei, Luxemburgului, familiile regale de Baden, de Wutenberg şi de Bourbon Parma.

În următoarele 7 zile, Catedrala Regală de la Curtea de Argeş este închisă vizitatorilor.

Oraşul regal Curtea de Argeş adăposteşte mormintele regilor României. Aici îşi dorm somnul de veci Carol I, regina Elisabeta, Ferdinand, regina Maria şi acum regina Ana.

Sursa foto: Ziarul Profit

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS