Curtea de Apel București discută contestația DNA cu privire la controlul judiciar în cazul Olguței Vasilescu

Curtea de Apel București dezbate marți contestația DNA la decizia instanței privind refuzul de a o plasa pe Olguța Vasilescu sub control judiciar.

Pe 9 august, Tribunalul București a respins solicitarea procurorilor DNA de impunere a controlului judiciar față de primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, însă decizia a fost atacată de DNA.

Procurorii anticorupție le-au cerut magistraților să îi interzică primarului Craiovei să participe la emisiuni radio sau de televiziune și să se apropie de martorii din dosarul său. Acștia și-au motivat cererea prin faptul că Olguța Vasilescu a făcut publice mai multe date din dosarul său urmărind să-și discrediteze denunțătorul.

De cealaltă parte, Lia Olguța Vasilescu a declarat că, dacă se va lua măsura controlului juduciar, nu își va mai putea exercita funcția de primar pentru că nu i se va mai permite să ia legătura cu angajații Primăriei, care sunt martori în acest dosar.

 

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti trimiterea Olguței Vasilescu sub control judiciar pentru că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunțător din dosarul in care este judecată pentru infractiuni de coruptie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS