Confidenţialitate

Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”

La ultimul termen al procesului „Colectiv”, în decembrie anul trecut, avocaţii inculpaţilor au cerut achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde.

Ei apreciază că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

De cealaltă parte, procurorii au cerut pedepse “orientate spre maximumul prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani de închisoare, patronii clubului au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare iar partronul firmei de artificii la peste 12 ani de închisoare.

Procurorul Parchetului General a declarat în faţa judecătorilor că, şi după tragedia din Colectiv, mulţi agenţi economici refuză să îşi ia autorizaţii pentru incendiu, doar afişează pe geam că nu au, dar anunţul nu îi exonerează de răspundere penală.

65 de oameni au murit în urma incendiului izbucnit la clubul bucureștean în 30 octombrie 2015.

Citește și: EXCLUSIV: 6 ani de la Colectiv. ”Viața mea este o colecție de petice pe care le tot cos unele de celelalte” | AUDIO