Confidenţialitate

Colectiv: Curtea de Apel București continuă dezbaterile finale luni și marți. Decizia va fi pronunțată ulterior | AUDIO

Curtea de Apel Bucureşti continuă luni dezbaterile finale în dosarul „Colectiv”. Magistraţii au stabilit ca ultimele termene din această speță să se desfăşoare pe parcursul a trei zile – vinerea trecută, azi și mâine – după care vor delibera şi pronunţa o decizie finală.

Dezbaterile de azi au început la ora 10:00, iar avocatul unuia dintre patronii Clubului Colectiv a cerut trimiterea dosarului la Tribunal și desființarea sentinței anterioare pe motiv că procesul nu a fost judecat de un complet specializat pe infracțiuni de corupție. Iar avocatului pirotehnistului care a montat artificiile în Clubul Colectiv spune că decizia anterioară este nelegală și cere achitarea clientului său pentru că fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție.

La termenul de vineri, procurorii DNA şi ai Parchetului General au cerut pedepse „orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.
Procurorul Parchetului General a declarat în faţa judecătorilor că şi după tragedia din Colectiv mulţi agenţi refuză să îşi ia autorizaţii pentru incendiu, doar afişează pe geam că nu au, dar acest anunț nu îi scapă de răspunderea penală.

Procesul Colectiv se află în faza de apel, după ce, în decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dictat primele sentințe.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani de închisoare, patronii clubului au fost condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare iar partronul firmei de artificii la peste 12 ani de închisoare. 65 de oameni au murit în urma incendiului izbucnit la clubul bucureștean în 30 octombrie 2015.

Citește și: Încep dezbaterile finale în dosarul “Colectiv”. Procesul se află în faza de apel | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.