Confidenţialitate

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare în cazul Rarinca. Decizia va fi dată mâine

Femeia este acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Inaltei Curți de Casatie și Justiție, Livia Stanciu. Pe parcursul procesului, procurorul a cerut majorarea pedepsei de trei ani cu suspendare dispusă de tribunal. Anterior, Mariana Rarinca a fost găsită nevinovată de Curtea de apel București.

Dezbaterile în acest proces rejudecat au durat aproape 11 ore.

Fosta secretară a soțului decedat al Liviei Stanciu ar fi ameninţat-o pe președinta instanţei supreme, fapt care – sustine procurorul- ar reieși din mesajele pe care aceasta le-a trimis și pe care și le-a asumat parțial la audierile de ieri. Procurorul a mai arătat că femeia a dorit încheierea unui acord de vinovăţie, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza limitelor mari de pedeapsă pentru fapta de șantaj.

Și avocatul Marianei Rarinca a arătat că aceasta si-a recunoscut și regretat fapta, dar ca fosta secretara nu ar fi cerut decit plata unei datorii pe care Livia Stanciu o avea la ea, lucru care nu ar justifica o condamnare cu executare.

Potrivit declaratiilor din instanta, Mariana Rarinca se ocupa de plata utilitatilor pentru apartamentul si cabinetul de avocatura al familiei Stanciu. Timp de un an, insa, aceasta ar fi mintit si ar fi sustras banii invocind probleme în familie. Anul trecut, Mariana Rarinca l-ar fi sunat pe cumnatul Liviei Stanciu spunindu-i ca , daca nu primeste 20.000 de euro, va face dezvaluiri la un post de televiziune la care urma sa fie invitata si care era dispus sa -i ofere “sume fabuloase” în schimbul unor “detalii picante” din viața soților Stanciu.