Confidenţialitate

Cumnatul Premierului e cercetat la DNA Ploiesti / Sebastian Ghiță este și el audiat (AUDIO)

14 descinderi au avut loc astăzi în București şi Ploieşti, la sediile mai multor companii suspectate de fraudarea fondurilor europene, inclusiv la firma deținută de sora și cumnatul premierului.

Una dintre societățile vizate de ancheta DNA Ploiești modernizează rețeaua de apă și canalizare din Comarnic, beneficiară fiind Hidroprahova, societatea Consiliului Județean Prahova. Este vorba despre Grossmann Engineer Group controlată de cumnatul premierului Ponta, care a câștigat în asociere cu Euroconstruct Trading SRL, firma considerată apropiată Elenei Udrea, licitația pentru extinderea rețelei de apa și canalizare a orașului Comarnic.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziții la mai multe firme din Ploiești și București, printre care se află și cea surorii lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat peste 50% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare, la care se adaugă alte 2 milioane de lei din evaziune fiscală. Banii ar fi fost cheltuiți în interes propriu, susțin aceleași surse.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane printre care se află și Mihail Coman, un fost consilier local din Ploiești și angajat al Hidroprahova, ar fi constituit un grup infracțional care ar fi acționat în vedera câștigării frauduloase a contractului de extindere a rețelei de canalizare de la Comarnic.

Valoarea investiției este de 10 milioane de euro, iar proiectul trebuia finalizat în februarie 2014, însă lucrările nu au fost terminate nici acum.

În urmă cu puțin timp, la DNA Ploiești s-a prezentat și deputatul Sebastian Ghiță – care a fost citat în calitate de suspect.(AUDIO)

La sediul Direcției Anticorupție din Ploiești a fost adus sub escortă și Mihai Coman, fost consilier județean.