Cuminţenia Pământului, pe Cluj Arena, la meciul România – Muntenegru

Într-o postare online, ministrul Culturii anunţă că sculptura “Cuminţenia Pământului” va fi prezentă, în această seară, pe stadionul Cluj Arena, unde este programat meciul România – Muntenegru.

“Cuminţenia Pământului călătoreşte la Cluj-Napoca; va fi prezentă astăzi de la 21,45 pe stadionul Cluj Arena unde are loc primul meci din calificările la CM 2018 – România – Muntenegru”, a scris Corina Şuteu pe contul său de Facebook.

Mesajul este completat de o opinie care este semnată “Echipa FRF”: “Fotbalul, sportul în general a fost şi este un ambasador al României în lume. Nu de puţine ori, la marile competiţii ambasadorii din sport se alătură ambasadorilor din artă, cultură şi relevă publicului valorile româneşti. Cu Brâncuşi este însă greu să te alături. El este parte din noi, din fiinţa naţională, nu i te alături. Brâncuşi este al tău. Opera sa a vorbit pentru sine şi pentru România. Trebuie să avem acasă opera sa reprezentativă” .

Până în prezent, în campania de subscripţie publică, s-au donat aproape 700.000 de euro pentru achiziţionarea operei brâncuşiene.

Campania de colectă naţională “Brâncuşi e al meu” are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lunii septembrie, cărora li se vor adăuga cei 5 milioane de euro alocaţi de Guvern pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS