Confidenţialitate

Cum vor arăta ceremoniile de Ziua Marinei Române – GALERIE FOTO

Forţele Navale Române celebrează marţi, pe 15 august, începând cu ora 09:55, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa, Ziua Marinei Române printr-un exercițiu de amploare la care oricine poate lua parte. Pentru toți cei aflați pe litoral, în zilele acestea au putut fi urmărite pregătirile care se fac pentru Ziua Marinei Române.

Militari îmbrăcați în hainele de sărbătoare vor prezenta publicului cel mai mare show naval de la malul Mării Negre. Zeul Neptun va veni de pe mare și va da startul evenimentului, în care vor fi îmbinate elementele tradiționale marinărești cu acțiunile de forță ale militarilor de la bordul navelor.

Respingerea atacurilor aviației inamice, căutarea și distrugerea unui submarin inamic, respingerea desantului maritime și inserție prin parașutare sunt doar câteva dintre exercițiile care vor fi prezentate marți până la ora 13.00.

După ora 13.00, publicul este invitat în Portul Tomis pentru a participa la tradiționalele jocuri și concursuri marinărești.

La ora 20.00, muzica militară a Forţelor Navale va susţine un concert extraordinar pe faleza Cazinoului, iar navele din dispozitiv vor aprinde pavoazul electric.

Seara se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, de la ora 22.00, pe itinerariul: Vraja Mării – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

FOTO: Forţele Navale Române