Confidenţialitate

Cum va fi vremea până pe 14 septembrie

ANM a transmis astăzi estimările privind evoluția vremii în următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna aceasta, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, local în sud-vest și nord-vest, dar și ușor mai ridicate în nord-est, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Vor fi precipitații mai însemnate cantitativ în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, dar și local deficitar în regiunile estice și sudice.

În ultima săptămână din august temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, local în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, dar și deficitare în cele sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În prima săptămână din septembrie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, posibil local excedentar în regiunile intracarpatice, dar și ușor deficitar în sud-est.

În săptămâna 7-14 septembrie valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.