Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Vremea va fi frumoasă, aproape în toată țara, mai puțin în vest, sud vest și izolat la munte, unde va ploua. În București, condițiile meteo sunt favorabile pentru a asista la slujba de Înviere: la miezul nopții vor fi 10 grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în cea mai mare parte a țării, va predomina o vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii aprilie. Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor țării, cu unele înnorări și doar izolat ploi slabe în regiunile nordice, iar după-amiaza și pe spații restrânse în zonele montane. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în partea de vest și de sud-vest, unde local vor fi averse posibile însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, deși vor mai fi unele înnorări, acele fenomene vor fi doar la nivel de condiții. Temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime, din noaptea de Înviere, vor fi cuprinse între 1 grad și 11 grade, izolat mai coborâte doar în depresiunile intra-montane, până spre—1 grad. Tot aici vor fi și condiții de brumă‘, a explicat Dinu Mărășoiu.

Sâmbătă, în București, vremea va fi frumoasă, cu unele înnorări, însă doar în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10 grade, spune Dinu Mărășoiu, de la Administrația Națională de Meteorologie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru prima zi de Paște, duminică, prognoza arată o vreme frumoasă în special până la orele după-amiezii, iar vremea devine instabilă începând din regiunile vestice, centrale și de nord.

Duminică, în prima zi de Paște, vremea se menține caldă în prima parte a zilei, în sud și implicit, în Capitală. Ulterior, după-amiază înnorările se vor accentua și vor apărea aversele și descărcările electrice. În partea de sud și de sud-est, cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri/mp. Unele intensificări ale vântului vor fi la munte, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului. Maximele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar minimele între—1 grad și 11 grade Celsius’, potrivit meteorologilor.

Per ansamblu, în București, temperatura maximă va fi de 19-20 de grade, iar cea minimă, din noaptea de duminică spre luni, de 7-8 grade, spune Dinu Mărășăoiu, de la ANM.

Duminică, în regiunile din vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă și  vremea va fi răcoroasă.

La munte vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari va fi lapoviță și, posibil, ninsoare. În partea de sud și de sud-est, vremea va fi caldă în continuare, , a precizat meteorologul de serviciu al ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit prognozei, luni, în a doua zi de Paște, vremea se răcește la nivelul întregii țări, iar precipitațiile vor fi prezente în majoritatea regiunilor.

Luni, în cea de-a doua zi de Paște, vremea va deveni răcoroasă în toate zonele țării. Maximele vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare accentuate în jumătatea sud-estică a teritoriului și va ploua mai ales în Dobrogea, local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia și în sudul Moldovei. La munte vor fi precipitații și sub formă de lapoviță, precum și trecător de ninsoare. Intensificările vântului vor fi tot în zona montană, dar și în partea de sud-vest și de est a teritorului. În regiunile nordice și centrale, pe parcursul nopții, local se va produce brumă‘.

Luni și în Capitală se va simți o răcire a vremii, maxima nu va depăși 13 grade. De asemenea, cerul avea înnorări și pe parcursul zilei, temporar, va ploua.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS