Cum se ne păstrăm pielea mereu tânără?

Somnul de frumusețe are rolul lui. Atenție însă cum dormiți – este recomandat să stați pe spate.

Pielea este un organ important al corpului nostru. Oferă protecție, dar și ne reprezintă în ochii tuturor. O piele sănătoasă este un semn de frumusețe. Tot ce facem zi de zi, ce mâncăm, cum ne simțim – toate acestea influențează modul în care arată pielea noastră.

Vrem ca tenul să arate perfect, chiar dacă îmbătrânim? Să apelăm la vitamina C și să renunțăm la grăsimi și carbohidrați. Modificându-ne dieta, ne ajutăm pielea. Alimentele bogate în antioxidanți precum peștele, fructele și legumele protejează tegumentul de acțiunea dăunătoare a poluanților.

Și vitamina E vine în ajutor. Putem beneficia de efectele vitaminelor din alimente.

Razele ultraviolete sunt un dușman al pielii. 90% din cauzele afectării tegumentului sunt reprezentate de soare. Seleniul din alimentație este un mineral care știe cum să lupte cu acesta. Cremele cu factor de protecție solară sunt mereu utile, nu numai vara la plajă, ci în orice zi însorită.

Credeți că exercițiile fizice nu au cum să vă ajute să arătați mereu tineri? Ba da – mușchii se contractă, circulația este stimulată, iar sângele îndepărtează astfel toxinele de la nivelul pielii, în timp ce aduce oxigen și nutrienți care stimulează producerea de colagen. Spălați-vă fața din abundență după efort și evitați bentițele strănse pe frunte – acestea pot irita pielea.

Somnul de frumusețe are rolul lui. Atenție însă cum dormiți – este recomandat să stați pe spate. Dormitul pe o parte favorizează apariția pungilor sub ochi și presiunea constantă asupra acelei zone duce la apariția ridurilor. Alcoolul este un diuretic, iar pierderea apei din corp duce la o piele uscată. Fumatul afectează vascularizația tenului și provoacă ruperea fibrelor de colagen. Ridurile sunt evidente microscopic chiar și la fumătorii tineri.