Confidenţialitate

Cum se celebrează Ziua Îndrăgostiţilor în lume – GALERIE FOTO

Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie, reprezintă un omagiu adus Sfântului Valentin, preotul care ceremonia în secret nunţi, împotriva legii dată de Împăratul Claudius II.

Odată cu trecerea anilor, sărbătoarea a căpătat o tot mai mare amploare în întreaga lume, aproape fiecare popor preluând şi adaptând o serie de obiceiuri şi tradiţii pentru a se bucura şi a celebra iubirea.

În Vietnam, de exemplu, îndrăgostiţii obişnuiesc ca pe 14 februarie să se îmbrace în aceeaşi culoare.

În Japonia, de Ziua Îndrăgostiţilor, fetele dăruiesc băieţilor de care sunt îndrăgostite ciocolată neagră. Darul se întoarce o lună mai târziu când băieţii le oferă fetelor ciocolată, de această dată albă.

Asemănător obiceiului cu busuiocul sub pernă de la români este şi o tradiţie din Marea Britanie. În noaptea de Sfântul Valentin, fetele îşi pun sub pernă o foaie de dafin, sperând că astfel îşi vor visa ursitul.

În Italia, tinerii îndrăgostiţi îşi oferă daruri, în timp ce fetele necăsătorite se aşează la fereastră atunci când se trezesc. Se spune că primul bărbat pe care-l vor vedea, le va fi ursitul.

În Franţa, îndrăgostiţii obişnuiau să meargă în faţa casei celui pe care-l plăceau şi să-i strige numele, mărturisindu-şi astfel iubirea. Dacă erau respinşi, reveneau şi a doua zi, însă doar pentru a da foc fotografiilor persoanei în cauză. Acest obicei a fost, ulterior, interzis.

În Danemarca, bărbaţii le trimit femeilor scrisori anonime, în versuri, alături de petale de flori presate. Dacă acestea ghicesc destinatarul, sunt obligate să le întoarcă darul, câteva luni mai târziu, sub forma unui ou de Paşte.

Pe de altă parte, în India, elevii nu au voie să celebreze Ziua Îndrăgostiţilor, iar dacă profesorii îi prind că trimit bileţele de amor pe furiş, le vor spune părinţilor acestora, pentru a-i pedepsi.

Foto: Unsplash