Confidenţialitate

Cum să alegi între un colțar extensibil și o canapea clasică (P)

Sunt atâtea stiluri de canapele din care poți alege pentru casa ta, de la cele normale, la chaise longue, modulare, cu două sau trei locuri și tip colțar extensibil. Poate fi dificil să alegi dintre toate aceste modele unul care să se potrivească nevoilor tale și design-ului casei tale. Iată care sunt avantajele și dezavantajele celor mai populare două stiluri de canapele: canapeaua clasică și tip colțar  extensibil.

Colțar extensibil

Canapelele pe colț au, cu siguranță, un stil modern și se potrivesc cel mai bine, în mod evident, în casele contemporane. Au devenit mult mai populare pentru că îțipermit să profiți de tot spațiul din cameră. La fel ca toate canapelele, un colțar extensibil vine în diverse mărimi, culori, materiale și stiluri. Dacă ai un living mai mic, poți opta pentru un colțar extensibil mai îngust și compact, iar dacă ai un living larg, poți alege un colțar extensibil mai mare, cu perne voluminoase. Pentru că un colțar extensibil poate domina o cameră, este bine să ai grijă să îl alegi într-o dimensiune potrivită. O canapea pe colț este perfectă pentru o familie datorită dimensiunilor lor. Un avantaj al unui colțar extensibil este spațiul de depozitare pe care îl oferă în plus și faptul că tinde să fie mai confortabilă dacă cumva aveți oaspeți care rămân peste noapte și dorm pe canapea.

Dezavantajul ar fi că un colțar extensibil nu îți oferă atât de multă flexibilitate în aranjare. Odată ce l-ai cumpărat nu prea îl mai poți așeza în altă poziție poate doar dacă optezi pentru un model modular. În rest, pot ocupa destul de mult spațiu și nu sunt la fel de ușor de mutat precum canapelele clasice.

Canapea clasică

Desigur, pentru anumite case o canapea clasică este mult mai practică decât un colțar extensibil. Aceasta îți oferă mult mai multă flexibilitate în design-ul unei camere, după cum am menționat și mai sus, dar îți permit să introduci și alte piese de mobilier în cameră, cum sunt măsuțele de cafea și fotoliile, care ar putea să nu fie o idee prea bună când ai un colțar extensibil. Pe termen lung, s-ar putea să realizezi că o canapea clasică îți oferă mai multă libertate și e mai puțin restrictivă decât un colțar extensibil, mai ales pentru o persoană care își schimbă gusturile des sau căreia îi place să urmeze trendurile în materie de design.

Dacă cauți o canapea pentru o cameră mai mică din casă, sunt slabe șanse să poți găsi un colțar extensibil care să nu ocupe foarte mult spațiu. Îl poți realiza la comandă, bineînțeles, ceea ce reprezintă un avantaj. Pentru un birou, o cameră de lectură sau pentru o cameră de joacă pentru copii, o canapea mai mică este alegerea perfectă. Puteți opta pentru una cu două locuri, mai ales dacă doriți să oferiți o senzație de intim.

Indiferent de modelul de canapea pentru care optați, este bine să țineți cont de proporțiile camerei, de ceea ce aveți nevoie și de ce este mai important pentru dumneavoastră, dar și de stilul camerei, materialele pentru care optați și celelalte accesorii care pot îmbunătății canapeaua.

În cazul unul colțar extensibil nu există o relgulă în poziționarea sa. Deisugr că vom avea tendința de a îl plasa într-un colț, dar putem la fel de bine să punem canapeaua în centrul camerei sau mai pe margine, în funcție de ceea ce ni sepotrivește mai bine. Nu trebuie să vă temeți să fiți îndrăzneți sau să cereți ajutorul unor specialiști în domeniu. Dacă doriți ca o canapea să nu fie piesa centrală a camerei, atunci trebuie să optați pentru una în culori pale, deloc intense și să o plasați separat, într-o parte a camerei. În caz contrar, puteți opta pentru culori mult mai intense, pentru design-uri de colțar extensibil mai spciale și să poziționați canapeaua, după cum spuneam, chiar în centrul camerei.

Foto: Pexels/Max Vakhtbovych