Cum s-a născut “Ziua Dorului” – VIDEO

În Weekendul VUNK la Europa FM, Cornel Ilie, liderul trupei, ne spune cum a luat naştere Ziua Dorului şi povestea din jurul ei.

“Cam tot ce facem noi e legat de a oferi speranţă sau de a încerca să dăm speranţă. La sfârşitul oricărui spectacol, a oricărui cântec sau în tot ceea ce facem încercăm să dăm speranţă.

Ziua Dorului vine să conştientizeze o emoţie, care pentru unii este negativă. Sunt foarte mulţi oamenii care îşi reprimă multe sentimente. Acesta este un soi de microb al sufletului.

Dorul este o emoţie pe care o trăim în fiecare zi, la foarte multe niveluri. O trăieşti nu doar o dată pe zi, o trăieşti de foarte multe ori. N-o trăieşti doar faţă de o persoană, ci faţă de o aromă, faţă de o perioadă, faţă de un cântec, faţă de un sunet, faţă de un loc.

Este o emoţie atât de prezentă, atât de importantă, care te poate conduce să faci foarte multe lucruri, şi proaste, şi bune, şi greşite şi salvatoare, încât mirarea mea cea mai mare a fost cum de nu există aşa ceva în toată lumea asta, sub o formă sau alta”, a explicat Cornel Ilie.

Ziua Internațională a Dorului

”Noi trebuia să lansam piesa Fă-mi cu mâna. Ştiam din concerte că prinde foarte bine. Ne-am gândit că trebuie să construim o poveste în jurul ei ca să o putem spune şi mai bine.

Mi-am dat seama că tot textul piesei se lega de dor. Aşa a apărut Ziua Dorului”, povestește Cornel Ilie.