Confidenţialitate

Cum justifică Marcel Ciolacu majorările salariale pentru anumiți bugetari. Liderii coaliției spun că vor face economii din alte părți | AUDIO

Explicații de la liderul PSD după ce Camera Deputaților a votat un proiect de lege prin care angajații din ministere care lucrează la proiecte cu fonduri externe să aibă salarii mai mari cu 50%. Marcel Ciolacu spune că există bani și că majorările se vor acorda în funcție de performanță:

„S-a referit și la PNRR, știți că PNRR-ul… totul o să fie prin ordin al ministrului. Noi, în coaliție, am hotărât că acești bani se duc cu direcție pentru cei care lucrează la implementarea PNRR-ului. Am hotărât foarte clar să fie o creștere pentru cei care gestionează fonduri europene în funcție de performanță.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în timp ce cresc salariile pentru anumiți angajați de la stat, liderii coaliției de guvernare spun că totuși se fac economii din alte părți.

Ministerele de exemplu sunt obligate reducă din cheltuieli cu 10 procente. Ce se taie la Camera Deputaților? Marcel Ciolacu:

„Veți vedea, fiecare ministru, și eu la Cameră, fiecare ordonator de credite vor fi obligați. În primul rând de la deplasările externe ale colegilor, deja de la 7 la o decplasare am ajuns la 2 după negocierile cu președinții de comisie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin