Cum explică președintele Klaus Iohannis fotografiile în care apare fără mască la Consiliul European

Klaus Iohannis apare alături de mai mulţi lideri europeni, printre care şi Emmanuel Macron şi premierul danez Mette Frederiksen, fără să poarte mască de protecție, în timp ce ceilalți oficiali o fac.

Dintre cele mai bine de 1000 de fotografii publicate pe site-ul oficial al CE, aceasta este imaginea viralizată rapid în țară și pusă în contextul declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, care încuraja purtarea măștilor de protecție.

Administraţia Prezidenţială a reacţionat printr-un comunicat de presă, după ce fotografiile s-au viralizat, și a transmis că în acel spaţiu purtarea măştii de protecţie era opţională.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis nu este singurul oficial care apare fără mască în contextul întâlnirilor de la Consiliului European, cele mai multe fiind realizate în a patra zi a discuțiilor, după cum se poate vedea la o căutare în arhiva media publică a Consiliului European.

FOTO: UE

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS