Confidenţialitate

Cum e sărbătorit Dragobetele: „Căsătorii de probă” la Castelul Corvinilor, „Nunți de Aur” la Târgu Jiu și bal de caritate în Baia Mare

Căsătorii de …probă sau căsătorii de-adevăratelea, baluri pentru îndrăgostiți sau „Nunți de aur” – astfel de evenimente sunt pregătite în ziua și seara de Dragobete. Corespondenții Europa FM ne spun cum este sărbătorită Ziua Iubirii la români în Hunedoara, în Baia Mare și Târgu Jiu.

***

De Dragobete, ziua iubirii la români, la Castelul Corvinilor din Hunedoara se oficiază „căsătorii de probă”. Este o premieră pentru oraș. De oficierea căsătoriilor se ocupă primarul orașului. Ceremoniile se desfășoară între orele 13.00 și 15.00.

Corespondenta Europa FM la Deva, Monalize Hihn:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Baia Mare se organizează în seara de Dragobete „Balul Inimilor” – ajuns la ediția cu numărul 3. Este un eveniment caritabil: se strâng fonduri pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Corespondenta Europa FM în Baia Mare, Mica Șvab:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Târgu Jiu, un cuplu se va căsători la „Poarta Sărutului”. Cei doi tineri sunt din Câmpina și au decis să-și unească destinele lângă celebra operă a lui Constantin Brâncuși. Taxa pentru o cununie la „Poarta Sărutului” este de 400 de lei iar mirii vor primi din partea primăriei flori, șampanie și un album foto. Seara, vor fi sărbătorite cuplurile în vârstă, care împlinesc 50 de ani de căsnicie.