Confidenţialitate

Cum au fost primiți participanții la Jocurile Invictus într-o gară din Toronto – VIDEO

Canada caută să fie o gazdă cât mai bună pentru militarii participanți la Jocurile Invictus. Este vorba despre o competiție sportivă înființată în 2014, de prințul Harry al Britanii, la care participă militari răniți pe front, majoritatea în Irak și Afganistan.
Militar și fost combatant în Afganistan, fiul cel mic al Prințesei Diana și al Prințului Charles s-a inspirat nu doar din acțiunile caritabile ale mamei sale și din competițiile sportive americane dedicate eroilor de peste ocean.

Ci și din istoria militară a propriei țări, care după cel de-al doilea Război Mondial, a înființat primele jocuri paralimpice, atunci, destinate veteranilor.

Prin înființarea Jocurilor Invictus, prințul Harry de Wales a vrut pe de o parte, să crească suportul public pentru militarii răniți care, odată întorși de pe front, se trezesc, adeseori la nici 30 de ani, că odată cu o parte din corp, au pierdut nu doar cariera, ci și independența, siguranța și stabilitatea pe care le aveau înainte.
Un alt scop al Jocurilor este de a le oferi acestor eroi un eveniment care să le dea șansa de a lupta din nou, fie și pe terenul de sport.
Pentru că lupta și voința de a rămâne în picioare fac parte din gena oricărui militar profesionist.

În Toronto, toată lumea este cuprinsă de o atmosferă festivă și caută să le facă militarilor participanți și susținătorilor acestora șederea în Canada cât mai plăcută. În acest spirit, în urmă cu doar câteva ore, la întoarcerea dintr-o excursie organizată de gazde pentru 500 de militari și familiile lor, zeci de polițițti canadieni i-au așteptat pe peronul gării, aliniați, pentru a-i aplauda pe militari și a le transmite mesaje de susținere. Scenele emoționante au fost surprinse de Anca Grădinaru, trimisul special Europa FM la Jocurile Invictus.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport