Cum arată trecerea de pietoni pentru dependenții de telefoane inteligente

Trecerile de pietoni special concepute pentru dependenții de telefoane.

Nu în România, ci în Olanda, scrie publicația britanică Independent. Nu toată lumea este fericită însă de trecerile de pietoni speciale.

Cum ar putea vedea culoarea semaforului cei care stau cu ochii ațintiți în telefoane?

 

Reţelele de socializare, jocurile şi muzica reprezintă distrageri majore în trafic”. Pentru că nu putem combate problema, mai bine ne adaptăm situației, spune un consilier olandez.

Așa că într-un oraş din această țară, se testează un sistem special pentru cei care nu se pot despărți de tehnologie, nici când merg pe stradă.

Astfel, mai multe benzi formate din LED-uri au fost incorporate pe asfalt, la un colţ de stradă, într-o zonă în care se află trei şcoli. Scopul este ca oamenii să zărească cele două culori specifice LED-urilor, roşu pentru a rămâne pe loc şi verde pentru a traversa.

Sistemul a atras multe critici. Asociaţia Olandeză pentru Siguranţa Traficului crede că, din contră, lumea nu ar trebui încurajată să se uite mereu pe telefoane, mai ales când traversează strada sau în trafic.

 

Un studiu recent arată că americanii dependenți de telefoanele inteligente își verifică telefonul la fiecare 12 minute.  În total, de 80 de ori pe zi.

Dacă iei telefonul cu tine în baie, sau nu poți rezista tentației când conduci sau mergi pe stradă, esti sigur dependent. Medicii ne recomandă să scoatem alertele de pe telefon, să îl lăsam în altă cameră când ajungem acasă sau chiar să ne despărțim de lumea virtuală timp de 24 de ore.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS