Confidenţialitate

Cum arată pregătirile pentru a interpreta ”Florilegiul Bizantin” ortodox non-canonic, care va fi prezentat în cadrul Concertului extraordinar de Paște al Corului Madrigal – VIDEO

În pragul Sărbătorii Pascale, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi pregătesc ”Florilegiul Bizantin” ortodox non-canonic, colecție structurată de Maestrul Marin Constantin – fondatorul Corului Madrigal.

Producția video care însoțește acest material a fost realizată în impresionantul decor al ruinelor Mănăstării Chiajna și aduce laolaltă vocile a 100 de copii din corurile Cantus Mundi Romania, alături de cele ale madrigaliștilor.

Filmarea va fi oficial lansată pe 20 aprilie, la Ateneul Român, cu ocazia Concertului extraordinar de Paște al Corului Madrigal și a suitei de evenimente pregătită pentru Sărbătorile Pascale.

Corul Național Madrigal transformă Parcul Ateneului într-o replică a Grădinii Ghetsimani

Ateneul Român va găzdui sâmbătă și duminică (20/21 aprilie) cele două Concerte extraordinare de Paște ale Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Pentru prima oară, parcul Ateneului Român va fi transformat într-o veritabilă Grădină Ghetsimani, iconicul spațiu cu măslini unde Iisus s-a retras să se roage împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de Taină. Pentru recrearea Grădinii Ghetsimani în Parcul Ateneului Român vor fi aduși 15 măslini, printre aceștia aflându-se un arbore cu o vârstă de peste 700 de ani, care cântărește aproape 2 tone.

Experiența artistică a publicului va începe înainte de a intra în sala de concert a Ateneului. În parcul Ateneului Român publicul va putea admira expoziția de fotografie „Via Dolorosa”, semnată de Gabriel Crișan.

De asemenea, pe scena special amenajată în fața Ateneului, coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține recitaluri live de muzică dedicată Sărbătorilor Pascale, accesul la evenimentele din Parcul Ateneului fiind gratuit.

Pentru cei care au achiziționat bilete la Concertul Madrigal, în foaierul Ateneului va fi recreată o altă imagine emblematică – Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. Construcția scenografică va amplifica emoția repertoriului ales, ca de fiecare dată, de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu.

Epuizarea rapidă a biletelor din 21 aprilie a condus la programarea unui nou concert pentru data de 20 aprilie. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma www.bilete.ro.

Program 20/21 aprilie

10:00 Deschiderea expoziția de fotografie „Via Dolorosa” semnată de Gabriel Crișan, acces liber în Parcul Ateneului Român

16:00 – 18:00 Recital al corurilor din Programul Național Cantus Mundi, acces liber în Parcul Ateneului Român

18:00 – 20:00 Concert Extraordinar de Paște, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijor Anna Ungureanu – acces cu bilet, Sala Mare a Ateneului Român

20:00 Lansarea producției video ”Florilegiul bizantin” în interpretarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” și a 100 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi, acces liber în Parcul Ateneului Român