Confidenţialitate

Cum arată formularul prin care părinții își dau acordul ca elevii să poată fi testați pentru COVID-19

Cu câteva ore înainte de începerea semestrului al doilea, Ministerele Sănătății și Educației au publicat varianta finală a formularului prin care părinții își dau acordul ca elevii să poată fi testați pentru Covid-19 cu teste antigen la școală.

Potrivit documentului, părintele poate să aleagă dacă testarea copilului poate să aibă loc în prezența sau în absența sa.

Documentul a fost zilele trecute subiectul unor declarații în contradictoriu ale reprezentanților Executivului.

În noul formular, părinţii trebuie să bifeze dacă sunt de acord cu testarea rapidă doar în prezenţa lor sau în absenţă, la recomandarea personalului medical.

Formularul se completează cu majuscule. Testarea copiilor se va face de către personal medical dacă elevul prezintă simptome specifice Covid sau dacă este contact al unui elev sau angajat al şcolii confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Rezultatele testării sunt gata în 15 minute.

Documentul, inițial publicat vineri seară pe site-ul ministerului Sănătății, a fost modificat, după ce premierul Florin Cîţu a declarat că părinţii nu trebuie să se prezinte la şcoală cu un formular completat prin care să-şi dea acordul pentru testarea Covid-19 a copiilor.

Ulterior, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunțat că formularul va fi schimbat şi a afirmat că publicarea documentului pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost o grabă care „nu face bine într-o situaţie deja tensionată”.

Formularul poate fi consultat AICI.