Confidenţialitate

Cum arată Beirut după explozii | VIDEO

Guvernatorul capitalei Beirut, Marwan Abboud, a declarat că între 200.000 şi 250.000 de oameni şi-au pierdut locuinţele, iar autorităţile iau măsuri pentru a le asigura hrană, apă şi adăpost.

”Valoarea pagubelor este estimată între 3 şi 5 miliarde de dolari, poate chiar mai mult”, a afirmat Marwan Abboud într-un interviu televizat.

Operațiunile de căutare și salvare a persoanelor afectate de exploziile din Beirut, de marți, mai continuă și la această oră.

Libanul este timp de 3 zile în doliu national după exploziile uriașe de aseară, de la Beirut. Aproape 3.000 de tone de azotat de amoniu au luat foc și apoi au explodat într-un depozit din portul orașului. Postul Al Arabya îl citează pe președintele Libanului care a explicat că cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, îngrășământ și substanță componentă a unor explozibili, erau depozitate în port de șase ani, fără măsuri de protecție corespunzătoare.

La Știrile Europa FM am stat de vorbă cu o româncă, aflată acum în Beirut, martoră la tragedia produsă marți. În  oraș, zgomotul pregnant care se aude acum este cel de grămezi de cioburi adunate de pe jos, povestește, la Europa FM, Ionela Șerban, aflată în capitala Libanului.

Libanul se află într-o criză economică majoră, iar exploziiole de ieri au distrus silozuri vitale în care se aflau mari cantități de cereale și făină.

Se estimează că jumătate din polulație trăiește la limita sărăciei.