Cum ar trebui să le spunem celor din jur să respecte regulile sanitare? | AUDIO

În ce mod ar trebui să le spunem celor din jur să respecte regulile sanitare, precum purtarea măștii, fără a crea un conflict și mai mare?

Trebuie să fim calmi și să nu arătăm cu degetul, dar soluția nu va funcționa tot timpul, a spus la Europa FM psihologul Gáspár György:

Când îi abordăm pe ceilalți, s-o facem cu o tonalitate cât mai blândă. Nivelul de disconfort, de stres, a crescut atât de mult, încât când vorbim cu cei care au perspective diferite, inclusiv noi cei care respectăm regulile riscăm să devenim destul de agresivi. Un cuvânt rostit pe o tonalitate foarte crescută va genera și din partea celuilalt un comportament agresiv. Nici dacă vorbim blând nu înseamnă că celălalt va respecta ceea ce noi îi cerem să facă, însă șansele de a ajunge la un compromis sunt mult mai mari. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt din ce în ce mai multe cazuri, unde cei cărora li se atrage atenția, reacționează într-un mod violent, atât verbal, dar și fizic.

Asemenea reacții sunt determinate de frică, mai spune Gáspár György:

La baza acestor comportamente care par iraționale și greu de înțeles se află foarte multă frică și anxietate. Mai e un aspect pe care l-am obsevat – suntem încăpățânați. Dacă am decis că nu există acest virus, cumva nu avem maturitatea psihologică și flexibilitatea necesară de a ne răzgândi pe parcurs. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS