Confidenţialitate

Cum a surprins fotograful român Costin Fetic Paradisul din Bali – GALERIE FOTO

Bali este insula indoneziană considerată de mulți Paradisul Verde. Fotograful Costin Fetic a ajuns pentru prima dată în Bali și a rămas impresionat de peisajele întâlnite aici.

”Am tot urmărit în ultimii ani fotografii și fotografi din Bali cât și fel de fel de materiale video care-mi păreau ireale. Cumva, răspunsul la dorința mea a venit foarte repede când Raul Jichici a pus la cale planul unei ture foto în Bali și mi-a trimis programul. Sincer, îmi doream atât de mult să merg în Bali încât nici nu am stat prea mult să analizez ce facem cu exactitate întrucât văzusem deja fotografii, la el, de-acolo exact din locurile în care-mi doream să ajung și chiar din unele locuri noi.

Dacă îmi propun să călătoresc într-o zonă din țara noastră, mă informez în legătură cu absolut orice lucru din zona respectivă, pe când, în cazul turelor cum a fost și această în Bali, prefer ca totul să fie mai mult o surpriză. Dacă nu m-am documentat foarte bine în legătură cu fiecare loc, vă asigur că m-am documentat foarte bine în legătură cu echipamentul de care aș avea nevoie pentru a surprinde totul, cat mai bine.

Vreau să împărtășesc cu voi fotografiile pe care le-am făcut și să vă spun câte ceva din spatele fiecăreia”, spune Costin Fetic pentru Europa FM, setând cheia în care urmează povestea vizuală prin care ne poartă în galeria foto de pe europafm.ro.

Terasele de orez

În primele zile, chiar în două dimineți la rând, am mers la răsărit pe terasele de orez din Tegallalang, în Gianyar. Până să începem să fotografiem, am stat la povești cu localnicii, am mâncat cu ei și am aflat câte ceva despre Tegallalang.

Ubud Monkey Forest

După terasele de orez, am ajuns la Ubud Monkey Forest, un loc parcă desprins din Cartea Junglei, cu peste 700 de maimuțe. Problema vine când chiar nu știi ce să fotografiezi mai întâi. E ca și cum ai merge într-o capitală aglomerată la ora de vârf și încerci să faci fotografie de stradă, doar că în cazul de-aici, nu avem oameni, ci maimuțe.

Templul Ulun Danu Beratan (Pura Bratan)

În următoarele zile am ajuns la Cascada Nungnung, un loc incredibil. Dar și mai incredibil locul unde am ajuns dimineața la răsărit.

Am mers cu barca la Templul Ulun Danu Beratan, un loc plin de-o energie inexplicabilă, dar poate fi explicată măcar în proporție de jumătate, prin fotografie.

Cascada Sekumpul

Cascada Sekumpul, înaltă de peste 80 de metri, e un loc unde nu încape vorba că un obiectiv ultra-wide nu e destul, putem spune că nici ochii nu mai sunt destul de wide, chiar dacă mișcăm capul/gâtul. La baza ei sunt mai mereu sute de turiști, ceea ce complică visul surprinderii unei imagini care să  cuprindă toată Cascada Sekumpul, în spendoarea ei.

Cascada Tukad Cepung

La Cascada Tukad Cepung, dacă ești norocos, poți prinde o ploaie cu raze de soare ce se strecoară prin “acoperisul” cascadei, doar că noi am plecat și am ajuns acolo pe o vreme ploioasă care nu s-a potrivit cu acel cadru așteptat. Cumva, printr-o magie, ploaia s-a oprit, ba mai mult, soarele a revenit.

Baie între flori la Bali Dacha

La Bali Dacha (Natural Spa), Carmen, personajul feminin devenit ghid în fotografiile lui Costin Fetic, a avut parte de o baie în culori, culori date de flori.

Uluwatu Cliff

Bali e o experiență care trebuie trăită și sper să puteți face asta pentru câteva minute prin galeria foto de pe europafm.ro. Și-am vorbit mai mult prin fotografii, până acum, dar mai departe, după acest articol, Bali trebuie văzut cât mai repede fie că ești un fotograf începător, fie că nici măcar nu ești fotograf. Sper să reușesc să va întipăresc in minte foarte multe rânduri prin fotografii”, mărturisește Costin Fetic.

Aventura completă a fotografului Costin Fetic în Bali poate fi găsită în imagini pe profilul său de Instagram @costinfetic.

FOTO: Costin Fetic