Confidenţialitate

Cum a fost ultima ta experiență într-un spital? Ce ai schimba acolo? Ce te face să ai sau să nu ai încredere într-un medic/spital? – VIDEO

“Cum a fost ultima ta experiență într-un spital? Ce ai schimba acolo?” au fost întrebările de la care a pornit discuția, joi, la România în Direct, într-o Ediție Specială în care Moise Guran a avut alături de el și pe Alice Iacobescu.


Dezbaterea a pornit de la rezultatele studiului ”Sănătatea ca prioritate în România” , realizat de ISRA Center în octombrie 2019, care arată că 99% dintre românii din mediul urban cred că sănătatea ar trebui să fie o prioritate pentru Guvern și autorități, iar 86% consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în România.

Votez pentru Sănătate este o campanie de informare și implicare publică, lansată în octombrie 2016, la iniţiativa Coaliţiei „Votez pentru sănătate”, care își propune să facă din sănătate o prioritate pe agenda publică și să genereze o schimbare concretă în sistemul de sănătate.

Cum a fost ultima ta experiență într-un spital? Ce ai schimba acolo?

Sănătatea trebuie abordată în toate etapele

Multe boli pot fi prevenite; multe decese pot fi evitate prin diagnosticare precoce. Fiecare pacient trebuie să primească tratamentul cel mai potrivit de care are nevoie, atunci când are nevoie. În acest fel putem ajuta oamenii să contribuie, în continuare, în mod activ la societate şi la economia acesteia.
Prevenție:

  • implementarea şi susţinerea programelor de prevenție pe termen lung, inclusiv campanii educaționale și de screening, vaccinare și intervenție timpurie.
    Diagnostic:
  • accesul la îngrijiri de specialitate și la analize medicale, inclusiv la teste de precizie, pentru un diagnostic precoce și corect.
    Tratament:
  • pacienții români sunt pacienți europeni. Este dreptul nostru să avem acces la medicamente de ultimă generație, la aceleași standarde ca alți pacienți europeni.

Prin implicarea reală a tuturor, putem contribui la decizii mai bune pentru sănătatea noastră.