Cum a arătat vizita Prințului de Wales la Parcul Natural Văcărești – VIDEO

Alteța sa Regala Prințul de Wales a vizitat Parcul Natural Văcărești, unde a fost întâmpinat de Adriana Mitsue Ivama Brummell, soția ambasadorului britanic Paul Brummell, și de Dan Bărbulescu, Manager Executiv al Asociației Parcul Național Văcărești.

Plimbarea a inclus intalniri cu voluntari si studenti implicati in activitatile asociatiei parcului, dar si cu un grup de copii.

Pentru a marca vizita, Prințul de Wales a plantat un plop alb, iar după ce a terminat i-a urat copacului “mult noroc”.

FOTO: Silviu-MATEI / AGERPRES

VIDEO: Agerpres / British Embassy Bucharest

După mai bine de 5 ani de lobby din partea asociațiilor pentru protecția mediului, pe 11 mai 2016 autoritățile au dat avizul de înființare a Parcului Natural Văcărești.

Peste 97 de specii protejate va avea instituit regimul de protectie si de conservare. Parcul Natural Văcărești are potențialul de a fi cel mai mare parc natural urban din Europa.

De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve într-un mod extraordinar, în ciuda amenințărilor ivite la tot pasul, din cauza pescuitului ilegal în lacuri, inclusiv cu plasa electrică, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantităților uriașe de deseuri.

Parcul Natural Văcărești include 190 de hectare de spaţiu verde și este casa a 97 de specii de păsări, dintre care 45 specii aflate în diferite faze de protecție, și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS