Cum a arătat protestul de miercuri din Piața Victoriei – GALERIE FOTO

Miercuri seara, câteva mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta după ce Curtea Constituțională a României a pronunțat decizia privind șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.
Curtea Constituţională a României a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii de către şeful statului a revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. După pronunţare, CCR a precizat că preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare.

Pe pancarte s-au putut citi mesaje adresate la judecătorilor Curţii Constituționale dar şi actualei puteri: ”CCR – ruşinea ţării”, ”Noi suntem cei care nu apărăm infractorii”, ”Toader şi Dorneanu şi-au trădat iar neamul”, ”CCR, sluga PSD”, ”Justice is in our DNA” și ”Președintele nu e decor”.

Au fost și incidente. Mai mulţi protestatari au încercat să sară gardul pentru a intra în curtea Palatului Victoria, ei fiind însă blocaţi de jandarmi.

În jurul orei 23, mulțimea a început să plece din Piața Victoriei. Protestul de miercuri seara a fost surprins în imagini de fotograful Octav Drăgan.

Și de această dată în Piața Victoriei mai mulți părinții au venit însoțiți de copii pentru a protesta. Au fost prezenți oameni de toate vârstele și în ciuda incidentelor produse în jurul orei 21:30 atmosfera a fost una liniștită. Spre deosebire de alte proteste, de această dată a fost mai multă liniște și s-a scandat mai rar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS