Confidenţialitate

Cum a ajuns o pensionară din Iași să-și investigheze propria moarte

Situație absurdă în județul Iași: o pensionară a descoperit că a fost “ucisă” de autorităţi și se luptă acum să demonstreze că este vie.

Un caz incredibil la Iaşi: o femeie de 60 de ani a mers la farmacie să-şi ridice medicamentele prescrise însă a aflat cu stupoare că în sistemul informatic figurează ca moartă, transmite siteul TVR.

Acum, pensionara Maria Balaur își investighează propria moarte: bate drumul între Casa de Asigurări, medicul de familie şi primărie pentru a demonstra că este în viaţă şi are dreptul la tratament.

Maria Balaur locuieşte în comuna ieşeană Tomeşti, dar stă de jumătate din an în Spania, la fiica ei. În aprilie a revenit în ţară şi a trecut şi pe la medicul de familie, pentru o reţetă. Însă la farmacie a avut parte de şocul vieţii.

Femeia a încercat să afle cine a omorât-o în acte şi a mers mai departe, la Casa de Asigurări de Sănătate. Paradoxal însă, la data aşa-zisului deces nu este trecută nicio menţiune. La fel stau lucrurile şi în registrul Stării Civile din comuna Tomeşti, potrivit TVR.

Medicul de familie care a eliberat reţeta a refuzat să comenteze situaţia. Spune doar că la mijloc ar putea fi vorba despre o eroare de sistem. Cazul “morţii virtuale” reprezintă un mister şi pentru reprezentanţii Casei de Sănătate Iaşi.