Cu eroii la psiholog (AUDIO)

Psihologul Dana Dumitrache revine duminică la Europa FM pentru a discuta despre eroi şi jertfe, pornind de la reacţia celor implicaţi în salvarea victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni, de luni.

Psihologul Dana Dumitrache va sta de vorbă cu Ana-Maria Tatu, duminică, în emisiunea ‘O dimineaţă de milioane’, despre eroi, jertfe şi sacrificiul din iubire.

Discuţia din acest weekend porneşte de la ceea ce s-a întâmplat luni în România. La începutul aceste săptămâni, pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul ‘Sf. Maria’ şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.