Confidenţialitate

Cu ce vă așteaptă azi, la Piese și Mașini by AutoPro, Radu Constantinescu și Dan Vardie

O nouă ediție Piese și Mașini by AutoPro începe la Europa FM la ora 12. Radu Constantinescu și Dan Vardie au pregătit și azi noutăți din industria auto, interviuri în exclusivitate și dezvăluiri despre noile modele Dacia despre care vorbește toată lumea în ultimele zile.

CEO Lamborghini Stefano Domenicali pleacă în F1 unde îl înlocuiește începând cu 1 ianuarie pe americanul Chase Carey, care a preluat funcția de la legendarul Bernie Eclestone

Dieter Zetsche, fostul CEO al lui Daimler a fost propus în funcția Președinte al CA al grupului german dar după un timp de gândire a refuzat această poziție prestigioasă.
Motivul invocat: ”Este o onoare și cred că aș fi un președinte foarte bun. Unii acționari principali ma susțin dar alții nu. Așa că prefer să nu accept.”
Să fie oare vreo leagtură cu amenda de 2,2 miliarde de dolari din SUA, pe un caz de tip Dieselgate? Pentru că „infracțiunea” s-a petrecut când era CEO…

Carlos Ghosn, este bine merci în Liban, se apucă șă țină un curs de coaching pentru antreprenori și studenți, pe idee că are suficientă experiență să îi învețe și pe alții.  Adevărul este că are experiență în absolut toate direcțiile , după cum ne spune presa japoneză, inclusiv cum să îți ții sora pe statul de plată al corporației timp de peste 10 ani făra ca sora să treacă măcar o dată pe la birou.

Tpt azi, în Piese și Mașini by AutoPro  urmărim ce noutăți vin de la salonul auto din China.

Polstar  a introdus personal conceptul Percept care va fi fabricat tot în China!Apropo de Beijing, se accentuează tendința spre masini electrice, cu avalanșă de start-up-uri chineze în domeniu.
Acestea nu doar că apar dar unele se dezvoltă atât de rapid încăt se listează la bursa din New York în intervale de luni de zile.
 Nio, Xpeng , Li Auto și WM Motor au ridicat deja 8 mld $ bani de pe bursă!

General Motors va dezvălui, pe 20 octombrie, noul Hummer complet electric, care va avea o caracteristică remarcabilă numită Crab!
Automobilul se poate depalasa pe teren în diagonală ca un crustaceu care locuiește pe nisip. Modul Crab –unic în lume- este posibil pe toate cele patru roți ale camionetei electrice și este o funcționalitate „personalizată pentru clienții off-road”, spune compania.

Noul Hummer va prezenta a doua generație a sistemului avansat de asistență a șoferului GM, Super Cruise. De asemenea, este alimentat de platforma modulară de vehicule electrice „Ultium” care folosește un acumulator care poate ajunge la 200kWh.

Dacia a lansat noile Logan si Stepway.

Pe scara istorică a automobilului, Dacia este mai degrabă o marcă tânără. Însă în ultimii 15 ani, a vândut peste 6,1 mil unități din care 32% provin de la best seller-ul Sandero. Iar din aceste vânzări, 65% sunt Stepway, cel mai de succes membru al familiei! Este cel mai bine vândut model în retail în Europa, depășind nume sonore ale industriei, precum VW Polo și Golf!

Testăm în premieră ID3 de a VW și vorbim despre concursul-eveniment : “Cel mai 4×4”, unde testăm 22 de masini, pe șosea și în offroad!