CSM contestă înființarea unei secții de investigare a magistraților

Înființarea unei secții de investigare a magistraților, decizie luată în Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache, este contestată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Președintele CSM, Mariana Ghena, spune că avizul negativ al Consiliului are în spate opinia tuturor asociațiilor de judecători și de procurori:

Această secție din punctul nostru de vedere nu este necesară. Nu justifică sub nicio formă înființarea ei și mai ales în modalitatea în care a fost discutată, și în cele din urmă adoptată. Există o reglementare în vigoare. Nu s-a motivat consistent aceată propunere. Nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege”. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim că parlamentarii au ales miercuri varianta senatorului Șerban Nicolae și au inclus în noile legi ale Justiției înființarea unei secții speciale de investigare a magistraților în cadrul Parchetului General.

Noua secție ar urma să preia inclusiv din competențele DNA.

De asemenea, procurorul-general, Augustin Lazăr a explicat, din nou, de ce magistrații resping modificare legilor Justiției, procedură ce se derulează în prezent în Parlament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS