Augustin Lazăr explică de ce magistrații resping modificare legilor Justiției

Procurorul-general, Augustin Lazăr explică, din nou, public de ce magistrații resping modificare legilor Justiției, procedură ce se derulează în prezent în Parlament.

Șeful Parchetului General a vorbit de această dată într-o conferință de presă, unde a precizat că independența sistemului va fi grav afectată de propunerile aleșilor:

„Noi suntem hotărâți, având și acest cadru constituțional – o spun de ziua Constiuției – să ne pătrăm statutul pe care îl avem și să ne apărăm atributul de independență pe care magistrații procurori l-au obținut până acum. Ce anume deranjează, nu pe noi, pe toată lumea, ideea de independență a justiției. Noi nu suntem decât niște magistrsți ai Ministerului Public care pretindem să fim independenți, nu în folosul nostru, în folosul societății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Augustin Lazăr a fost întrebat, însă, cum ar putea opri magistrații modificările care se fac – pe repede-înainte – în Parlament:

„Avem, dar nu le anunțăm, totul la momentul potrivit. Le pregătim.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între altele, aleșii au votat pentru înființarea unei secții speciale care să cerceteze actele de corupţie comise de magistraţi – eliminând astfel DNA din această ecuaţie.

Un alt amendament: DNA nu va mai putea înfiinţa servicii teritoriale, birouri şi alte compartimente de activitate – fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS