Confidenţialitate

CSM avertizează: Fără bani în plus, instanțele se vor sufoca

Instanțele din România vor fi sufocate de volumul uriaș de dosare dacă Ministerul de Finanțe nu aprobă suplimentarea fondurilor pentru angajarea de grefieri și judecători.

Mai mulți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au explicat astăzi că odată cu intrarea în vigoare a legii insolvenței persoanelor fizice, anul viitor, dar și eliminării posibilității ca procurorii să închidă unele dosare fără aprobare de la judecători, la instanțe vor fi înregistrate noi sute de mii de dosare. Aceștia au atras atenția parlamentarilor că au votat noi legi care trebuia aplicate de instanțe, fără să precizeze de unde se vor aloca  sumele necesare implementării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezentă la ședinșa CSM, ministrul Justiției, Raluca Prună a explicat că nu doar instanțele sunt supraaglomerate, ci și Direcția Națională de Probațiune, unde fiecare consilier are în lucru câte 250 de dosare.

Ea i-a invitat pe membrii CSM să meargă cu ea la Ministerul de Finanțe, astfel încăt Justiția să aibă mai multe șanse la fonduri suplimentare.

În acest context, Raluca Prună a anunțat că prima rectificare bugetară din acest an ar putea avea loc în luna iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.