Confidenţialitate

CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț pentru două filmulețe publicate pe TikTok în 2020

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok. Judecătorul a scris pe Facebook că imaginile nu au legătură cu profesia, ci țin de viața sa privată pentru care nu dă socoteală nimănui.

Într-unul dintre filmulețele incriminate, Cristi Danileț taie gardul viu de acasă, iar în celălalt curăța o piscină. Secția pentru judecători a CSM a considerat însă ca ele „aduc atingere imaginii justiției”, iar decizia de excludere a fost luată cu majoritate de voturi. Magistratul spune că va face recurs la Înalta Curte și își va continua îndeplinirea atribuțiilor până la decizia finală.

Tot în CSM a fost respinsă acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecatorului pentru exprimarea unor opinii în lucrarea „900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române”.

Cristi Danileț a criticat modificările aduse legilor justiției și a susținut protestele magistraților în perioada 2017-2018. Judecătorul Cristi Danileț a mai fost sancționat în mai 2019 de Secția pentru judecători a CSM pentru că a scris, pe Facebook, că armata ar putea ieși în stradă pentru „a păzi democrația”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă, plasat sub control judicar pentru 60 de zile pentru că ar fi agresat un polițist | AUDIO

Autor: Ada Sârbu