Confidenţialitate

Cseke Attila: Ministerul Sănătății va înainta o propunere pentru creșterea ratei vaccinării | AUDIO

În câteva zile, Ministerul Sănătății va înainta Guvernului o propunere  menită să crească rata vaccinării sau a testării obligatorii, a personalului esențial, anunță la Europa FM, ministrul Sănătății Cseke Attila.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății spune că prima categorie vizată este personalul din sistemul Sanitar.

”Una dintre posibilități este această vaccinare obligatorie și a doua este aceea de a obliga la testare. Există și o a treia variantă, ca aceste lucruri să se întâmple etapizat, într-o formulă, dacă vreți, inversă cum le-am enumerat eu, adică prima dată testarea obligatorie și apoi impunerea vaccinării obligatorii. Pentru că vaccinarea obligatorie, ăn mod categoric, chiar dacă e numai în anumite domenii, cum ar fi personalul medical, necesită timp. Nu se poate impune decât prin proiect de lege, care trebuie promovat în Parlament. În câteva zilem una dintre aceste variante va fi propusă oficial.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat de ce nu a început nici acum vaccinarea elevilor în școli, opțională, ministrul Sănătății a precizat că formularul necesar acestui proces, invocat de ministru Educației, va fi eleborat în scurt timp.

”Am primit această solicitare, este în analiză, dar principala activitate din punct de vedere al organizării nu ține de Ministerul Sănătății, ține de Ministerul Educației, noi dăm suportul pe partea de specialitate. Am primit această solicitare și cât mai rapid posibil vom veni cu un răspuns, o soluție, pentru această chestiune. Dacă formularul este problema, vom găsi o soluție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.