Cronică de film: Citizenfour, de Laura Poitras (AUDIO)

Documentarista din SUA încheie o trilogie despre lumea de după 11 septembrie cu un film despre supravegherea comunicațiilor.

Directorul SRI, George Maior, dădea de curînd asigurări că între între Serviciul Român de Informații și Curtea Constituțională nu există un conflict.

Anterior, domnia-sa afirmase într-o emisiune televizată că “la momentul cînd se va întîmpla o catastrofă, voi ști spre cine să arăt cu degetul”.

Curtea Constituțională a invalidat săptămîna trecută legea securității cibernetice, proiect care ar oferi serviciilor secrete acces mai rapid în calculatoarele cetățenilor români.

Pe acest fundal, vestea că un documentar nominalizat la Oscar poate fi văzut și în România (gratuit, pe Internet) e mai mult decît binevenită.

Citizenfour surprinde debutul așa-numitului scandal Snowden.

Edward Snowden, fost angajat al Agenției Americane de Securitate Națională, a dezvăluit existența unui program global de interceptare a telecomunicațiilor și a traficului de pe Internet.

Filmul e nominalizat la Oscarul pentru documentar, dar adevărul e că ar fi meritat să apară chiar și printre concurenții de la categoria “cel mai bun film” (AUDIO).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare